BBMI – Branchebrede meetinstructie

BBMI meetrapport - Topr vastgoedpromotie
BBMI floorplattegronden - Topr vastgoedpromotie

BBMI ofwel Branchebrede meetinstructie. Het is een instructie die in de vastgoedbranche onderling is afgesproken en waar geen wetgeving bij betrokken is. We hebben het dan ook over een instructie waarbij het telt hoe men iets doet, maar niet om het resultaat. Dit zou impliceren dat er verplichtingen aan de BBMI zit. Dit is niet het geval.

Geciteerd uit de BBMI: “Het doel van deze meetinstructie is het vereenvoudigen en uniformeren van meten van woningen. Het bepalen van de oppervlakte van woningen conform deze meetinstructie en het gebruik hiervan gebeurt op eigen verantwoordelijkheid.”

BBMI voor makelaars

Wanneer u als makelaar de BBMI gaat verkopen als definitieve waarheid en hierbij een meterprijs aan koppelt. Begeeft u zich in de gevarenzone. In makelaarsland is het immers nog steeds zo: wat men ziet is wat men koopt. Ons advies is én blijft om de meter van de BBMI in het meetrapport goed te controleren voordat u ze op Funda of andere websites plaatst. U kunt ook kiezen voor NEN2580, echter is dit een veel duurdere optie aangezien hier wel de nodige wetgeving aan hangt.

Topr meet alle woningen in volgens de BBMI en geeft deze cijfers ter controle vooraf aan de makelaar om deze te bekijken.  Onze media suppliers zijn volledig opgeleid om een woning of object zo correct mogelijk in te meten. Daarnaast bieden wij Floorplanner plattegronden, AutoCAD plattegronden of 3D plattegronden aan. Deze kunnen wij geheel naar uw wens ontwerpen.

Hebben wij u overtuigd?

Graag bespreken wij met u de mogelijkheden. Neem contact met ons op of vraag direct een inmeting aan via onze webshop.