Drones: schitterende beelden en strikte regels

Dronevideo’s zijn een fantastisch toevoeging op exclusieve woningvideo’s. Ze geven op grote hoogte een duidelijk overzicht van een woning en haar omgeving. Combineer deze overzichtelijke beelden met een woningvideo en een onuitwisbare indruk is binnen enkele seconden gecreëerd. Echter zijn er aan commerciële dronevluchten een groot aantal regels verbonden. Met dit artikel willen wij graag duidelijkheid scheppen over wanneer Topr haar drones kan inzetten. 

Officiële regelgeving commerciële dronevluchten
  • Topr mag van 15 min. voor zonsopkomst tot 15 min. na zonsondergang met drones vliegen. Met het volgende voorbeeld wordt dit verduidelijkt:
Zonsopkomst:07:20 uurBegin dronetijd07:05 uur
Zonsondergang:19:38 uurEinde dronetijd19:53 uur
  • Er moet altijd 50 meter afstand gehouden worden van objecten. Dit kunnen bijvoorbeeld mensenmassa’s (meer dan twaalf personen), bebouwing, hoogspanningsmasten, zendmasten, snelwegen of auto’s zijn. Daarnaast moet de drone altijd in beeld blijven bij de bestuurder, dit wordt ook wel Visual Line of Sight genoemd.
  • Bij slecht weer mogen onze dronepiloten helaas niet vliegen. Dronevluchten met wind, regen, sneeuw, hagel, ijzel, mist en bliksem zijn zowel voor de omgeving als voor de drones gevaarlijk. Daarnaast kan er door vocht condensvorming op de cameralens ontstaan, hierdoor kan Topr niet de kwaliteit leveren waarnaar gestreefd wordt.

Waarom wij niet mogen én willen vliegen in deze omstandigheden wordt met deze crashcompilatie nog maar eens onderbouwd:

Verdere feiten voor commerciële dronevluchten:

  • Hoeveelheid in te vullen papieren per vlucht: 12
  • Aantal brandblussers nodig: 1
  • Aantal EHBO dozen nodig: 1
  • Voorbereiding vooraf op kantoor (per vlucht): 90 min. Hierbij kun je denken aan o.a. het vliegplan voorbereiden, het 24 uurs weerbericht noteren, vliegrestricties (locaties) opzoeken en de drone checken op eventuele beschadigingen.
  • Voorbereiding op locatie (per vlucht): 30 min. Deze voorbereiding bestaat uit een uitgebreide check van de omgeving en het nogmaals controleren van de techische staat van de drone. Na de vlucht wordt de status van de drone wederom bekeken.

Ondanks dat Topr gebonden is aan veel regels met betrekking tot commerciële dronevluchten. Zijn we toch in staat om prachtige beelden te schieten met onze drones. Bekijk de video en laat je verwonderen door de mogelijkheden.

Wil je persoonlijk advies en / of informatie over jouw mogelijkheden met drones? Neem dan gerust contact op met Joost van Seters of Teun Kuster.

TOPR
Velperweg 27
6824 BC Arnhem

Tel: 026 – 820 00 40
E: info@topr.nl